Eendracht
Eendracht

Sorteerstraat

Registreer je eerst om gebruik te maken van een sorteerstraat.

In de Eendrachtstraat in Wervik zijn we van start gegaan met een nieuwe vorm van afval ophalen: een sorteerstraat. Die sorteerstraat bestaat uit vijf zuilen om je afval in te werpen en vervangt het huidige afvalverzamelpunt op de kruising met de Ooststraat. Het gaat om inwerpzuilen voor restafval, PMD, papier en karton, glas en GFT.

Registreer je voor gebruik van sorteerstraat

Belangrijk: als inwoner van de Eendrachtstraat ben je verplicht om gebruik te maken van de sorteerstraat. Als inwoner van de Ooststraat geven we je de kans om vrijblijvend gebruik te maken van de sorteerstraat. Dit is dus geen verplichting, onze ophaaldiensten blijven de Ooststraat van deur tot deur bedienen. Om de sorteerstraat te gebruiken heb je een elektronische identiteitskaart (e-ID) nodig en hiervoor moet je je éénmalig registreren. Dat kan via onderstaande link. Heb je hiermee problemen? Bel dan 056 52 81 30 en indien nodig komt de afvalcoach bij jou langs om te helpen.

Registreer je hier eerst voor gebruik van de sorteerstraat

GFT-abonnement

Wie gebruik wil maken van de GFT-zuil (Groenten-, Fruit-, keuken- en Tuinafval) sluit hiervoor een abonnement af. Het tarief – je betaalt 20 euro voor 80 beurten – is vergelijkbaar met de tarieven van de ophaling aan huis. Een abonnement afsluiten kan ook via bovenstaande link. Huidige GFT-abonnementshouders in de Eendrachtstraat worden persoonlijk via mail/telefonisch op de hoogte gebracht van de overdracht.

Infobrochure sorteerstraat